24 juni

gårDagens kvinna: Agrippina, den yngre

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b1/Agrippina_minor_Capitoline_Museum.jpg

Hon anklagades för att ha haft ett incestuöst förhållande till sin bror Caligula. I sitt första äktenskap fick hon sonen Lucius Domitius Ahenobarbus, mer känd som Nero. Hon antas ha förgiftat sin andra make innan hon gifte sig med sin farbror, kejsar Claudius I. Hennes makt över kejsaren var så stor att hon övertalade honom att låta Nero bli arvinge till tronen istället för Claudius egen son. När Nero var 16 år förgiftade hon Claudius, men Nero tyckte hon lade sig i för mycket och lät döda henne.

Läst

https://i0.wp.com/homoliteratus.com/wp-content/uploads/2014/02/jimmi-corrgan.jpg

* Chris Ware: Jimmy Corrigan. The smartest kid on earth

Chris Wares pussel av små rutor har en hypnotisk effekt som intensifierar upplevelsen av karaktärerna. Jimmy Corrigan är kanske hans mest miserabla figur.  Titeln är ironisk. Nog.

Sett

https://i0.wp.com/www.pathe.nl/gfx_content/posters/walkingonsunshine2.jpg

* Walking on sunshine – 2014 Max & Dania (som det står i filmens credits)

Det här antagligen den sämsta film jag sett, eller nästan sett. Aldrig har jag på så kort tid, mindre än en minut, börjat fundera på att lämna biografen. Skådespelarna är totalt charmlösa, rollfigurerna (de kvinnliga) är av den hi-hi-hi hopp-hopp-hoppande typen och musiken dunka-dunka-dunkar på utan känsla för miljö och situation. Koreografi och dans når inte ens i närheten av Bollywood, och inget annat heller. Att jag stannade så länge som en halvtimme berodde på att jag hoppades på lite italiensk atmosfär i alla fall. Det blev några vyer, annars skulle scenerna ha kunnat utspela sig varsomhelst. Och jag tyckte mycket om Mamma mia, har DVD:n, utifall någon undrar.

https://i0.wp.com/i2.cdnds.net/14/18/618x259/movies-walking-on-sunshine-pool.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s