17 oktober

gårDagens kvinna: Guinevere

guinevere

Hustru till kung Arthur. Hennes förhållande med Lancelot är antagligen medeltidens mest kända kärlekshistoria. Reglerna kring ridderlig kärlek var  stränga, man fick smekas och kelas men samlag ansågs för vulgärt.

Läst

* Göteborg 1971. 350 år

Det här visades sig vara en annonsfinansierad textreklam för olika företag och företeelser i Göteborg 1971. Den här väl större värde nu, som tidsdokument, än när den kom. Och den avslutar med en serie miljöbilder.https://i2.wp.com/www.ekeving.se/rt/gbg/Bsj/utfard_Astrogatan.jpg

Sett

https://i2.wp.com/www.screenrelish.com/wp-content/uploads/2014/08/Main-Quad_AW-B_26727-Love-Rosie.jpg

* Love, Rosie — Tyskland/England 2014 Christian Ditter

Männen är bara bollplank till kvinnorna i den här filmen, men det är okej, oftast är det tvärtom, och kvinnor är trevligare att titta på. Lily Collins som Rosie är nog med i nästan varje sekvens, och vilket sinnesläge hon än befinner sig i, och det är en hel hel, så dominerar hon bilden. De andra är egentligen bara sparringpartners. Temat är det gamla vanliga i romcom, det finns väl bara ett, men det viktiga är hur trevligt man har på vägen till den slutliga föreningen. Och det har man. Tänkte på Juno vid ett tillfälle och det är ingen dålig jämförelse.

love rosie 2

love rosie 1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s