14 november

gårDagens kvinna: Caroline Crachami (1814-1824)

SicillianFairy-756800

Född på Sicilien och den kortaste kvinna som det finns pålitliga uppgifter om, 51, 2 cm. När hon var 9 år togs hon till London där Gilligan ställde ut henne tills hon dog ett år senare. Hennes kropp försvann, antagligen ville Gilligan sälja henne för anatomisk forskning. Hon hamnade till slut hos Royal College of Surgeons där hon dissekerades innan fadern hann ingripa.

Skattelättnader – en opublicerad insändare

Om man betalar för något, men inte får det, så ska man ha pengarna tillbaka. Det är rimligt och rättvist. Vår välfärd är byggd från våra skattepengar. Vår välfärd, våra pengar. Om vi inte får det vi betalat för inom skola, omsorg och sjukvård, ska vi ha pengarna tillbaka.

1:a förslaget: Under den tid man tvingas vänta för att samhället inte klarar av sina uppgifter, så ska man slippa betala skatt. Man ska inte betala för något man inte får. Efter en ännu längre tid är det rimligt att man får pengar tillbaka.

2:a förslaget: Ta bort momsen för privatpersoner från det som är livsnödvändigt: mat, el, hyra (det är ingen moms på hyra än, men pratas det inte om det) och liknande.

3:e förslaget: Som bekant går fyra kronor av fem av de pengar som ska underhålla järnvägsnätet till administration. Det är antagligen likadant inom sjukvård, omsorg och andra områden. Omfördela pengarna, fyll behoven i “botten” först. Sjukvården och äldreomsorgen är till för patienter och gamlingar, inte cheferna. Om det måste finnas brister, låt dem gå ut över chefslöner och annat som dränerar skattekistan. Med tanke på arbetslösheten finns det alltid någon som tar jobbet med lägre lön.

4:e förslaget: Ta bort alkoholskatten för pensionärer.

Alkohol är för människor som håller på dö, för de som lever i armod. Låt dem dricka för att glömma sin fattigdom och sin olycka.
(Ordspråksboken 31:6-7)

Som bekant är recepthanteringen datoriserad. I min nästa insändare ska jag visa hur datoriseringen kan drivas ännu längre, så att man sparar pengar och ger sköterskor och patienter tid att göra viktigare saker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s