13 januari

gårDagens kvinna: Antonina Ivanovna Miliukova

antonina

Vid 28 var hon antagligen psykopat och definitivt nymfoman när hon 1877 förälskade sig i sin musiklärare, Tjajkovski, som var en plågad man, som hatade sin homosexualitet. Han försökte förklara att han kanske inte var det bästa partiet för en nymfoman, men när hon hotade med självmord gav han efter. Äktenskapet blev ofullbordat och relationen skräckfylld för Tjajkovskij som ställde sig i en isfylld flod i förhoppning att han skulle dö av lunginflammation, men ack. Antonina fann tröst hos ett otal män, födde ett okänt antal barn och dog i ett dårhus 1917.

Läst

Fables14

* Willingham, m.fl.: Fables: 14. Witches

Frau Totenkinder genomgår en förvandling, Ozma är en ny ung obeprövad häxa och Baba Yaga är elak. Den långa sagan börjar få fler trådar att hålla reda på än The Game of Thrones. Antagligen kommer jag inte att få veta hur det går eftersom de sista fyra volymerna kom ut under bibliotekets inköpsstopp medan ombyggnad pågick. Det är många serier som drabbades, och det verkar inte som alltför många försök gjorts att reparera skadan. Antagligen saknas det en massa volymer i Strindbergs Samlad Verk också.

Fables 14

Sett

WILD_movie_poster

* Wild — USA 2014 Jean-Marc Vallée

Reese Witherspoon vandrar the Pacific Crest Trail från den mexikanska till den kanadensiska gränsen i Cheryl Strayeds fotspår, som gjorde det på riktigt för att få ordning på sitt liv, skrev en bok om upplevelsen, som Nick Hornby nu gjort ett manus från.

Wild 1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s