8 november

gårDagens kvinna: Winifred Rushforth (1885-1983)

winifred

Skotsk läkare och psykoanalytiker som kom som läkarmissionär till Indien 1909. Där lärde hon sig spinna av Gandhi. Senare blev hon vän till Carl Jung. Vid återkomsten till Skottland grundade hon Davidson Institute där hon fortfarande när hon var 97 år ledde drömterapigrupper.

Läst

aclroyd london

* Peter Ackroyd: London. The biography

En tjock bok, 800 sidor, av en väldigt produktiv författare. Det var det som drog mig till honom, att han skrivit så många böcker inom så många olika områden. Efter att ha läst en roman, som jag inte riktigt förstod, och den här London-boken vet jag fortfarande inte om jag tycker om hur ha skriver, eller om det bara är att han skriver så mycket. Den här boken är bara en aning kronologisk, mest är den tematisk och den dröjer aldrig i situationer, den refererar i det oändliga till olika texter, som författaren knappast kan ha hunnit läsa. Han har antagligen haft ett stort gäng som blivit tilldelat ett varsit område, samlat in allt det har kunnat hitta och så har författaren satt ihop en bok ifrån alla småbitarna. Han verkar ha använt allt också. Ibland blir det väl efemärt, ofta är det tröttande, men tillräckligt ofta intressant. Nu håller jag på med hans bok om Themsen. Den är gjord på samma sätt, har precis klarat av ett kapitel om svanar.

Sett

Bernadette1

* The song of Bernadette – USA 1943 Henry King – med: Jennifer Jones

Bernadette-03-1

Hört

Gershwin on the Internet

primrose1

98. Primrose opening chorus
Primrose 1924 – Lyrics: Desmond Carter
No recordings found.

The Daily Bridge

London Millenium Footbridge
The Thames, between Bankside and the City of London – 2000, knicknamed The Wobbly Bridge because of a swaying motion, closed, corrected and re-opened 2002 – steel suspension bridge, length: 325 m, longest span: 144 m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s