1 mars -22: tillbaka till Sorjonen och Cafe de Paris

Man lever bara en gång

– Man lever bara en gång. 500 fantastiska upplevelser. Utgiven av Lonely Planet
Serien med guideböcker från Lonely Planet har kanske den bästa praktiska information, särskilt när det gäller udda destinationer. De har också publicerat mängder med bilderböcker för de som drömmer att resa. Den här skiljer sig, för den försöker få läsaren att se till att det blir något gjort. De flesta texterna är skrivna anonymt av en grupp medarbetare. Boken är uppdelad i vad man kan göra på En timme, En dag, En vecka, En månad och Ett år. Det första tipset: Var med vid födseln, pingviner i Amtarltos, gnuer i Serengeti, gråvalar i Baja California och havssköldpaddor i Rekwa. Det sista, Bestig varje berg, i Skottland, USA, Australien och Himalaya. Rekordet att bestiga Skottlands alla toppar över 914 meter är 40 dagar.

Sorjonen 1

MORGONFILMEN: Sorjonen: Säsong 2: 3. Våroffret 1.
Efter den dåliga upplevelsen med The Valhalla murders kändes det angeläget att återvända till Sorjonen. Jag hade slutat titta på efter säsong 1 bara för att det fanns så mycket annat. Bordertown, som den heter på engelska, utspelar sig i Lappeenranta i Karelen vid gränsen till Ryssland. Vid en jämförelse med Valhalla blir det tydligt hur dålig den isländska är, på alla sätt, manus, regi, spel, karaktärer. Om du inte har sett någon gör gärna en jämförelse. Se det första avsnittet av de båda. Å andra sidan finns det de som föredrar dåliga filmer och serier, kanske för att de är enklare att följa.

Sorjonen 2

The Tommy Steele Story 1

KVÄLLSFILMEN: The Tommy Steele Story
England 1957 Gerard Bryant – med: Tommy Steele
Jag hade väntat mig det värsta, men inte att det skulle vara så töntigt. Jag förstår inte att jag kunde hålla på Tommy i stället för Elvis. Filmen har en berättare som i calypso-stil sjunger om hur Tommy går framåt i världen. Han lär sig spela gitarr under en lång konvalescens på sjukhuset och kan inte låta bli att sjunga var han än befinner sig. I slutet bjuder Tommy Steele bjuder Bermondwy-ungdomarna på en kavalkad av musik som var populär (och förstörde ungdomen) vid den här tiden: först en jazzgrupp, sedan calypso, så skiffle och till slut Tommy själv. Filmen börjar med ett framträdande av Tommy Steele på Cafe de Paris (bild nedan) innan tillbakablicken kommer. Det var ett roligt återstående för mig eftersom jag har dansat flera gånger på det stället, och vid ett tillfälle blev tillsagd att jag inte fick ha steppskor för det förstörde golvet.

The Tommy Steele Story 2

Cafe de Paris

NATTFILMEN: Sarjonen: Säsong 2: 4. Våroffret 2.
Det säger väl något om kvalitén, att jag inte kunde vänta till morgonen för att se upplösningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s