9 mars -22: en mycket varierande filmdag

Blondie has servant problems 1

MORGONFILMEN: Blondie has servant problems
USA 1940 Frank Strayer
Blondie, efter den tecknade serien, blev en väldigt långvarig serie på 40-talet, så det gällde att variera ämnena. Den här gången ska de ta hand om ett ensamt mystiskt hus på landet medan det åskar. Det är fullt av hemliga gångar med händer som hotfullt sticker ut.

Blondie has servant problems 2

Les promesses 1

CAPITOL: Les promesses /Löftena
Frankrike 2021 Thomas Kruithof – med: Isabella Huppert
Ett något märkligt tema från fransk lokalpolitik, med Huppert som borgmästare. Jag hade hela tiden en känsla av varför ska jag bry mig. Trots allt hettar det till mot slutet, men då känns det lite konstruerat. Danska Borgen visade hur politik kring lokala frågor kunde bli så intressant att till och med en amerikansk publik hyllade serien.

Les promesses 2

Il boom 1

KVÄLLSFILMEN: Il boom /Högkonjektur
Italien 1963 Vittorio De Sica – manus: Cesare Zavattini
Inga kan som italienarna återge la dolce vita de città, bilar, folkliv, eggande musik mot Roms fontäner och torg. Men detta liv kostar och vår huvudperson har belånat sig långt över huvudet för att hålla sin fru och sig själv igång. Han försöker förgäves alla vägar, tills han möter någon som behöver ett nytt öga. Zavattini är manuslegenden i italiensk filmhistoria, kolla IMDb.

Il boom 2

Flashing spikes 1

NATTFILMEN: Alcom Premiere: Flashing spikes
USA 1962 John Ford
Tyvärr finns bara den första halvan av TV-episoden på länken. Om jag kan bortse från det, så är The brat från 1931 den enda ljudfilm av Ford, som jag inte sett, och den ska vara riktigt dålig, enligt Taschens John Ford-bok, som har en överraskande bra text. Av de stumfilmer som finns bevarade är det hara en handfull som jag inte lyckats få tag på.

Flashing spikes 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s