4:e april -22: Till skogs, till havs och på ärans fält.

MORGONFILMEN: Blue bloods: Meet the new boss

Memoria 1

CAPITOL: Memoria
Columbia/Thailand/Frankrike/Tyskland/Mexiko/Qatar/England/Kina/Schweiz 2021 Apichatpong Weerasethakul – med: Tilda Swenton (som också producerat)
Det är nog den mest vilsamma film jag sett, jag har inget emot långsamma filmer, men då gäller det att atmosfären är den rätta, att det går att njuta av nyanserna, men jag tror inte det är meningen här, snarare att man ska bli störd av den, som huvudrollen blir av mystiska smällar hon hör, men tydligen ingen annan, utom vi i publiken. Jag vet inte riktigt vad jag ska använda den här filmen till. Det behövdes pengar från nio länder för att producera den.

Memoria 2

Olympad 1928 1

KVÄLLSFILMEN: La IX Olimpiade ad Amsterdam
Italien 1928 okänd regissör – Del 1-6 119 minuter
Det här är rejält tråkigt, en rad av deltagare i olika grenar med mängder av information i mellantexter, inga filmiska grepp, ofta dåliga bilder där deltagarna är för långt bort för att man ska kunna särskilja dem. De många boxningsmatcherna är särskilt dåligt fångade eftersom de tjocka repen kring ringen är precis i höjd med ansiktena. Efter varje seger visas hur flaggorna hissas, enformigt, men intressant att se att den segrande nationens flagga är dubbelt så stor som de andras. Stadion är ovanligt ful, jag misstänker att den kanske används som velodrom. Mussolinis filmbolag Instituto Luce producerade filmen, men de holländska bolagen vägrade visa filmen, så man gjorde en ny version utifrån det inspelade materialet, vilket räknas som den riktiga, men först måste jag igenom den andra halvan av den italienska. Så om två veckor återkommer jag med rapport.

Olympiad 1928 2

Peder Tordenskjold 1

NATTFILMEN: Peder Tordenskjold
Danmark 1910 Ernst Munkeboe
Den danske krigshjälten var och härjade även i Göteborg. Mer banalt än vanligt, även för 1910. De flesta scener utspelar sig på akterskeppet av olika fartyg, men det ser ut som samma, fiendeskeppen är tecknade. Alla står och upprepar det de ska göra hela tiden, titta i kikare, veva på rodret, lyfta svärdet.
Peder Tordenskjold 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s