16 april

Hört

Här anteckningarna bakom denna text.

5/11 1989
Den stora dagen: Jönssonligan på Grand i Simrishamn. På vägen dit tog jag en fika i den kombinerade servicebutiksbagerikorvgrillscafeterian och träffade den lokala heavy metal-ungdomen.

Biografen är en liten pärla med räfflade träpaneler på väggarna och en scen inramad av ett gammalt folketshusproscenium och riktig ramp vd scenkanten.

Ridån av tungt tyg går i samma färgnyans som resten och har diffust lövverksmotiv omslutande en imaginär scenöppning, som fylls av förväntningarna.

Alldeles rätta förutsättningar för Sicken och vännerna. Jag skulle inte komma på tanken att se Jönssonligan på Victoria i Göteborg. Här på landet känns det som en naturlig del av livet.

Det var mörkt när jag cyklade hem, men nu var jag förberedd och hängde en medhavd ficklampa i knapphålet. Den gungade fram och tillbaka så skenet for från ena vägkanten till den andra. Hade jag mött ett tåg hade det antagligen stannat.

Jag tog vägen förbi fiskhamnen och kände plötsligt doften av pizza. Näsborrarna tvärnitade så att jag höll på att ramla av cykeln. Ortens pizzeria var upptäckt. Det här får bli final grande kvällen innan jag åker hem, tänkte jag, och la platsen på minnet.

Djurlivet på landet är utvecklande för karaktären. De första dagarna i stugan lyckades jag inte träffa en enda fluga, och kände mig därför väldigt ensam och misslyckad som människa. Men efter regelbunden piskterapi med smällen kan jag nu rapportera flera träffar om dagen.

Eftersom det här är mitt första försök med att skriva en hel bok på en gång är det oundvikligt att frågor hela tiden dyker upp under de olika arbetsmomenten. Ikväll grubblade jag mycket över: Hur onykter får man vara när man skriver en barnbok?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s